Digtere mellem sprog

3.-5. oktober 2018

Til efteråret arrangerer SLC digtoplæsninger og debat med fokus på digtning mellem sprog. Arrangementet afholdes 3.-5. oktober i København, Odense og Aarhus. Der bliver således tale om et samarbejde med Poesiens Hus (København) og Alliance Française-Fionie (Odense). I alle tre byer vil arrangementet være åbent for alle interesserede. De to digtere Cia Rinne og Paul de Briancon bliver omdrejningspunktet for arrangementerne, som vil undersøge følgende spørgsmål:

Hvad sker der, når forfatteren skriver og fremfører sine digte på flere sprog? Vi skal høre og opleve, hvordan sprog kan snoes ind i hinanden, og hvordan digteren og mennesket finder sin plads mellem sprog.

I sine bøger – som L’Usage du mot fra sidste år – leger Cia Rinne med det effektfulde og overrumplende i sproglige og lydlige kombinationer. Gennem sine performances formår hun tilmed at skabe et komplekst poetisk rum, hvor stemme, krop, ord og betydning hænger snævert sammen. Den franske forfatter Paul de Brancion drister sig på andre måder til i sine bøger at inddrage danske ord og udtryk. Derved finder han den rette måde at tilnærme sig et emne, som moderens død i Ma mor est morte (2011), der kræver en særlig poetisk og eksistentiel behandling.

Hver af forfatterne vil fremføre deres tekster mellem sprog. Derefter vil de stille op til samtaler om deres finurlige dobbelt-sprogede tekstlige strategier. Programmet afsluttes med åben debat, og der vil være mulighed for stille spørgsmål til forfatterne.

Arrangører: Pauline Jupin, der selv som digter og oversætter arbejder mellem fransk og dansk og litterat, bibliotekar og litteraturformidler Benoît Petit, der er franskmand bosiddende i Aarhus samt Steen Bille Jørgensen, lektor i fransk ved AU. Alle tre repræsenterer Dansk selskab for ny fransksproget litteratur; SLC – www.siteslc.dk

 

Foreløbigt program:

3. oktober:

Digtere mellem sprog” i Poesiens Hus (København), ved Pauline Jupin og Rikke Oberlin Flarup

4. oktober:

Digtere mellem sprog” i Alliance française (Odense), ved Helle Andersen og Steen Bille Jørgensen

5. oktober:

Digtere mellem sprog” på Godsbanen – Vogn 1 (Aarhus), ved Benoît Petit og Steen Bille Jørgensen

 

 

Om de inviterede digtere:

Paul de Brancion

Paul de Brancion, Skriver romaner og poesi. Er redaktør for tidsskriftet Sarrazine (www.sarrazine.net). Har samarbejdet med komponister og musikere. Er initiativtager til og leder af netværket Union des poètes et Cie. Har bidraget til en lang række tidsskrifter og tekst-samlinger. Deltager i oplæsninger såvel på nationalt som internationalt plan, senest Étonnants voyageurs i Saint-Malo. Lever sammen med Cathérine Tourné-de Brancion, der er direktør for forlaget Lanskine. Har tidligere været ansat ved Aarhus Universitet og bl.a. udgivet bogen Ma mor est morte (2011), hvori han bruger både danske, franske og engelske udtryk.

www.brancion.eu

www.brancion.paris

Bibliografi (i uddrag)

Le Château des étoiles, étrange histoire de Tycho Brahe, astronome et grand seigneur, biographie romancée, éditions Phébus, 2005,

  • oversat til dansk, brasiliansk og tjekkisk

Tu-Rare, poésie, éditions Lanskine, 2008

Alors…musique, poésie, éditions NU€, 2008

Temps mort, poésie, éditions Lanskine, 2010

Ma mor est morte, poésie et prose, éditions Bruno Doucey, 2011

Qui s’oppose à l’Angklar est un cadavre, éditions Lanskine 2013 (Prix de poésie contemporaine Poés-Yvelines 2014)

Concessions chinoises, éditions Lanskine, 2016

Rupture d’équilibre, éditions Le Passe du vent, 2017

L’Ogre du Vaterland, éditions Bruno Doucey, 2017

Petit Fennec et autres lapins, Lanskine, 2017

 

Cia Rinne

 

Cia Rinne, digter bosat udenfor Berlin, er finlandssvensk, født i Göteborg,  opvokset i Tyskland og har studeret filosofi ved universiteterne i Frankfurt, Athen og Helsinki. Cia Rinne skriver minimalistiske tekster på forskellige sprog, arbejder med udstillinger og dokumentariske projekter. Hendes seneste udgivelser er L’usage du mot (Gyldendal 2017) og Skal vi blinde os selv og forlade Theben (Forlaget Virkelig 2017).

 Har tidligere udgivet Notes for soloists, OEI editör (2009) og The Roma Journeys, Steidl, 2007

Bibliografi (i uddrag)

L’Usage du mot, Gyldendal, 2017

Notes for soloists, OEI editör, 2009.

The Roma Journeys, Steidl, 2007. ISBN 978-3-86521-371-6.

Zaroum, 2001.